Over Flevo Siergras

Sinds 2018 zijn wij Gerbert en Tineke gevestigd aan de Kalenbergerweg, de perfecte locatie voor het kweken en verkopen van siergras, bamboe en leveren van sedum voor op daken en taluds. Er is een showtuin waarin onze soorten te bekijken en met elkaar te vergelijken zijn. Ook is te zien hoe de grassen en bamboes combineren met andere planten, struiken en bomen in de grote vrij toegankelijke boerderijtuin met diverse borders.

 

Totaal concept 

In de loop van de jaren kregen we steeds vaker de vraag van klanten of we alles voor hun tuin kunnen regelen, van ontwerp tot oplevering van een complete tuin. We zijn daarmee aan de slag gegaan en inmiddels kunnen consumenten en bedrijven bij ons terecht voor een totaalconcept van siergrassen, bamboe, vaste planten, bomen, struiken, tuinontwerp, tuinaanleg, tuinonderhoud en aanleg groene daken. Gerbert houd zich bezig met het ontwerpen en hij wordt hierbij vooral geinspireerd door de Dutch Wave stroming. Kenmerkend voor de stijl van de Dutch Wave is dat de beplanting het gehele jaar een aantrekkelijk beeld geeft, door structuur en bloei, vorm en hoogteverschillen. Dit kan worden bereikt door het gebruiken van vaste planten, bollen, siergrassen, bamboe, struiken en bomen. 


ADVIES VOOR EEN BEPLANTINS SPLAN OF TUINONTWERP KAN ALLEEN OP AFSPRAAK  VIA HET CONTACT FORMULIER 

Bij projecten zijn een aantal aangelegde tuinen te bekijken. 


Voor wie?

We richten onze verkoop vooral op particulieren en kleinschalig aan hoveniers / tuinontwerpers. De website is vooral bedoelt om te orienteren de verkoop vindt plaats op de kwekerij. We hebben een gevarieerd aanbod siergrassen, en bamboe die we aanbieden in met name wat grotere potten. Daarnaast zijn we leverancier van sedummatten en cassettes die kunnen worden toegepast voor de aanleg van een groendak of geplaatst worden op een talud of zo op de volle grond.


 • kwekerij-

  kwekerij-

 • soortentuin

  soortentuin

 • assortiment-bamboe-

  assortiment-bamboe-

 • alle-soorten-bij-elkaar-

  alle-soorten-bij-elkaar-

 • border augustus

  border augustus

 • kwekerij

  kwekerij

 • rondom de vijver

  rondom de vijver

 • schaduw-border-augustus-

  schaduw-border-augustus-

 • border

  border

Neem direct contact met ons op!

contact-rond